Kontakt os

Frank Innovation IVS
Gjermosevej 11
8600 Silkeborg
Tlf. 21863911
Mail: william-frank@outlook.dk

William Frank


Mit navn er William Frank, jeg er brygmester fra den Skandinaviske Bryggerhøjskole samt kemiingeniør og HD. Jeg har en bred erfaring fra danske, norske og svenske bryggerier, og har hjulpet med at igangsætte flere mikrobryggerier.

I perioden 1992 – 2015 var jeg først ansat på Teknologisk Institut i Aarhus, hvor jeg udviklede området ”Renere teknologier og Miljøstyring”, derefter DHI i Hørsholm, hvor jeg arbejdede med miljø- og kvalitetsmæssig optimering af vandbårne processer i fødevareindustrien med fokus på bryggerierne.

Siden 2015 har jeg arbejdet med bæredygtig produktion i mikrobryggerier. Arbejdet er gennemført med støtte fra Miljøstyrelsen og Innovationsfonden.

De sidste 15 år har jeg holdt et stort antal ølsmagninger.

Hædersbevisninger

Igennem årene har William Frank vundet en række hædersbevisninger

 • 1998 EU´s Miljøpris sammen med E. Taabbel Fiskeeksport A/S i Skagen.


  “Det fortræffelige og ikke mindst meget omfattende samarbejde med Teknologisk Institut og Aalborg Universitet omkring renere teknologier og miljøstyring gjorde, at vi fik Certificeret verdens første integrerede Kvalitets- og Miljøstyringssystem i fiskeindustrien. Efterfølgende blev vi EMAS registreret, og vores første EMAS redegørelse var kun nummer 8 indleveret fra hele fødevareindustrien i EU.
  William Frank var en vigtig del af opbygningen og implementeringen af disse meget store arbejder, der igen efterfølgende var medvirkende til, at vi i 1998 modtog EU´s Miljøpris”

  V. G. Mikkelsen Adm. Direktør Erik Taabbel Fiskeeksport A/S.

 • 2011 Danske Ølentusiasters ølpris


  “Det årets prismodtager især skal fremhæves for er hans utrættelige arbejde for at højne kvaliteten af øl blandt mikrobryggerierne herunder projektet Kvalitetsordning for mikrobryggerier og innovationskonsortiet Dansk Mikrobryg – Produktinnovation og Kvalitet

  Årets prismodtager har også været fødselshjælper på flere danske mikrobryggerie.”

  Bo Jensen, Landsformand for Danske Ølentusiaster ved prisoverrækkelsen. Uddrag

 • 2018 Bryggeriforeningens Jubilæumslegat


  “Vores branche har i dén grad nydt godt af Williams indsats, både hvad angår sammenhold, videndeling, bryg af høj kvalitet, innovation og en grundlæggende positiv indstilling til sin omverden. Han er derfor en særdeles værdig modtager af vores jubilæumslegat.

  William vandt allerede publikumsprisen ved Ølentusiasternes Festival i 2004. Siden er det blevet til stribevis af priser.

  Igennem årene har William virket som konsulent, ikke mindst for andre bryggerier, der har nydt godt af hans store faglige kompetencer. Bryggeriverdenens svar på Georg Gearløs”

  Søren Brink, Formand for Bryggeriforeningen og administrerende direktør for Carlsberg Danmark ved prisoverrækkelsen – uddrag

De bedste Præmiebryg

 • 2004 Bryllupsbryg til Kronprinsparret

  En øl der forener gammel bryggeriteknologi med smage fra Tasmanien. Konkurrencen ved ølfestivallen i Valby.

 • 2006 Danmarks bedste Pilsner

  Samarbejdsbryg med Thisted Bryghus

 • 2013 Guld ved European Beer Star

  Honningøl. Den internationale bryggerimesse i München.

praemier-forside